Wie ben ik

 

 

Mijn naam is Karin Jonk-Hoekstra. Ik ben geboren en getogen in Volendam, getrouwd en moeder van twee kinderen.

 

Voor ik begon met mijn praktijk heb ik onder andere in de reiswereld en de goededoelensector gewerkt. Nadat verschillende familieleden serieuze gezondheidsproblemen kregen ben ik mij gaan verdiepen in de herkomst van verschillende aandoeningen.

 

Omdat ik al vanaf 2005 reiki beoefen en ook een module Touch for Health heb behaald was ik bekend met het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ik kon en wilde niet geloven dat ziektes per toeval ontstaan, als het ware uit de lucht komen vallen, en dat er in geval van 'chronische' aandoeningen geen verbetering of zelfs remissie kan optreden. Ook kreeg ik inzicht in hoe klachten die op zichzelf lijken te staan verband houden met elkaar en met tekorten en belastingen in het lichaam.

 

Na twee jaar zelfstudie, waarin ik mij met name toelegde op het leren begrijpen van de werking van de schildklier en het ontstaan van autoimmuunaandoeningen, ben ik in 2015 begonnen met de opleiding Life Science Therapeut van Vita Opleidingen. Gelijktijdig heb ik daar de cursus Medische Basiskennis gevolgd.

 

Na deze te hebben afgerond heb ik verschillende verdiepingen met goed gevolg afgelegd, nl. ideomotoriek (werken met de biotensor), magnetiseren, levendbloedanalyse en iriscopie/oogdiagnostiek.

 

Daarnaast heb ik de bijscholingen Endocrinologie en de Lever en Integrale Geneeskunde gevolgd van Dr. Dankmeijer.

 

Tijdens verschillende praktijkdagen heb ik samen met collega's kunnen oefenen en ervaringen uit de praktijk kunnen uitwisselen.

 

Op de productdagen heb ik mij verdiept in de energetische middelen die Vita Producten heeft ontwikkeld en waarmee een scala aan ontsporingen in het menselijk lichaam behandeld kan worden.

 

 

Bij Ortho Health Foundation heb ik de masterclass Van Leaky Gut tot Ontsteking gevolgd om inzicht in en kennis te verkrijgen van de problematiek en de gevolgen van “het lekkende darmsyndroom” en om de essentiële kennis omtrent de laaggradige ontstekingen te vergroten.

 

Ook heb ik hier meegedaan aan de cursusdag Behandelprotocollen: spijsvertering, maag, lever, darmen door Wouter de Jong. Deze heeft mij veel inzicht gegeven in de verschillende stappen van de spijsvertering en hoe je deze kunt verbeteren.

 

Via Vitakruid deed ik mee aan de kennisbijeenkomst B12 van expert Hans Reijnen over de vele gezondheidsproblemen die vanuit een B12-tekort kunnen ontstaan.

 

In 2018 heb ik een dag de bijscholing "Gezonde darmen: een blije buik" genoten van voedingsdeskundige Juglen Zwaan van a Healthy Life. Ik heb hier nog meer geleerd over het optimaliseren van de spijsvertering door het in balans brengen van de darmflora.

 

In 2019 heb ik de opleiding Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur bij Ortho Health Foundation afgerond met een diploma. Niet alleen heb ik hier geleerd klachten te interpreteren, maar ook op te lossen met behulp van specifieke stappenplannen en voedingsadvies. En wat blijkt: de veelvoud aan symptomen die mensen ervaren hebben vaak één gemeenschappelijke oorzaak. Door deze oorzaak weg te nemen kunnen we in één keer grote gezondheidswinst behalen.

 

Aansluitend startte ik met de vervolgopleiding tot Epigenetisch Orthomoleculair Therapeut waardoor ik nog beter in staat ben te achterhalen wat precies de klacht veroorzaakt en hoe we dit met de juiste voeding en eventueel (tijdelijk) supplementen kunnen corrigeren. Deze heb ik in juli 2020 met een examen afgerond.

 

Nog dagelijks leer ik bij. Zo heb ik mijn kennis recent opgefrist en uitgebreid met diverse bij- en nascholingen, waaronder B12-tekorten, reumatische aandoeningen, herstel na COVID, zuurbase-evenwicht, de schildklier en Ericksoniaanse Hypnotherapie .


 

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat ik voor uw gezondheid kan betekenen? Vul het contactformulier in, bel of mail mij vrijblijvend over wat u wilt verbeteren, zodat we samen kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn en welke kosten daaraan verbonden zijn.